uporabniško ime:
geslo:
Kaj dogaja?

ŽE ČETRT STOLETJA TEDNA MLADIH

Danes se v Kranju začenja že 25. Teden mladih, edini teden v letu, ki traja 9 dni. Gre za tradicionalni mladinski festival, ki ga meseca maja organizirajo aktivisti Kluba študentov Kranj. Njegovi začetki pred četrt stoletja so bili skromni, iz dogodka z nekaj stojnicami in manjšimi koncerti je zrasel v velik festival, ki v Kranj privablja mlade in mlade po srcu s cele Gorenjske, pa tudi od drugod. Na sporedu bodo različni športni, kulturni, glasbeni in izobraževalni dogodki.

Novost letošnjega Tedna mladih je Hengalnica, ki bo postavljena na Slovenskem trgu. V njej boste lahko hengali, se pogovarjali in spili kaj krepčilnega cel čas festivala, obenem pa se bodo v njej odvijale raznovrstne dejavnosti. Danes ob 20. uri bo v Hengalnici tudi otvoritev festivala, za lačna usta bo poskrbel Projekt Burger, za zabavo skupina Čupakabra, ob 22. uri pa bo v Klubarju sledil koncert skupin Svemirko in Koala voice.

Jutri v soboto, 11. maja, se bo ob 21. uri v Stolpu Škrlovec začel 25-uri Impro maraton, v Klubarju bo ob isti uri nastopil Adi Smolar, v Trainu pa legenda slovenske rap scene Klemen Klemen. V ponedeljek, 13. maja, bo ob 18. uri na sporedu Ponytlon po Mohorjevem klancu, v Gradu Khieselstain pa se bo ob isti uri odvijala Sanjska modna revija, za popestritev revije bosta poskrbela pevec Tilen Lotrič in plesalka ob drogu Maja Pirc. V torek, 14. maja, boste ob 19. uri v Hengalnici lahko hengali s pevskim zborom Carmen manet, skupina Noreia pa bo ob 21. uri nastopila v Layerjevi hiši.

V petek, 17. maja, se boste ob 22. uri v Klubarju zabavali na Silent partyju, v Trainu pa zadensali v ritmu techna. Teden mladih se bo zaključil v soboto, 18. maja, in sicer z zaključnim koncertom S.A.R.S.-ov, ki se bo zgodil ob 21. uri na Bazenu. Pred tem se ob 17. uri prav tako na Bazenu lahko udeležite Požrtije – če boš najhitreje pojedel/a dva burgerja, lahko prislužiš kar 100 eur. Splača se! Celoten program s cenami vstopnic za posamezne dogodke pa si oglejte TUKAJ.

© 2020 LOGOS.SI d.o.o.  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene
prenašam podatke...